22 Temmuz 2007 Pazar

Yoko Ono - Onochord - SU Kasa Galeri' deki Enstelasyon Sergisinden Görüntüler

Sergi fotoğrafları







Bu bardaklar su ile doldurulmuş ve hepsinin altında ünlü sanatçıların isimleri var.















Bu bir dilek ağacı. Dileklerinizi yazıp ağaca asıyorsunuz. Bu ağacın sergi bittikten sonra nerede olduğunu ben biliyorum, ama size söylemem.











Barış ve sevgi temalı bir sergide barış mesajları yazılması için duvara asılan dünya haritasına yurdum insanının yazdığı mesaj.







Bütün Dünya Türk Olsun temennisi. Barışın tek şartı bu yazan için. Bu arkadaşı da renkli plastik sayı fasulyesi saymaya anaokula geri göndermek lazım.










Peace is possible...













Tabutun içi boş merak etmeyin. Ziyaretçilerin içinden gelenleri karalamaları için ortaya bırakılmış.







Tüm tabutların içinden birer zeytin ağacı çıkıyor. Yaşamla ölümün ilginç bağlantısı.











Sabancı Üniversitesi' ne ait Kasa Galeri gerçekten ilginç bir mekan. Eski banka binası galeriye çevrilmiş, banka binasının en alt katındaki eski kasa odası (bildiğiniz çelik kapılı kocaman oda) içinde sergiler düzenleniyor. Binanın giriş katı ise bir üstteki fotoğraftaki salonu ve balkonları içeriyor. Girişte sizi üstteki manzara karşılıyor, daha sonra alttaki kasa odasına indiğinizde Yoko Ono' nun I Love You video mesajı sürekli olarak ekrandan veriliyor. Bu döngü çok rahatsız edici bir hal alabiliyor. Burada yukarıdaki boyanmış tek tabut ve resim malzemeleri var. Ayrıca dünya haritaları ve yanlarında I Love You ve Peace Is Possible mühürleri. Bunları duvarlara ya da haritalara basabiliyorsunuz. En dipteki odada ise Dilek Ağacı, çay bardakları ve gökyüzünü canlı olarak gösteren bir başka ekran var.

Ucundan kıyısından katkıda bulunduğumuz sergiyi (Bitkileri biz getirdik ve biz geri götürdük), kimsenin olmadığı en son gün görmüş olmak bile bana keyif verdi. Bu arada Karaköy Bankalar Caddesi beni her zaman çok etkilemiştir. Yoko Ono' ya hiç kanım ısınmamıştır, John Lennon' ın ölümünden sonra takındığı tavırlar beni hep rahatsız etmiştir, neden bilmem. Saçma aslında. Barış ve Sevgi için emek harcayan birisi sonuçta. Aman neyse işte durum bu...

Hiç yorum yok: